TAHNIAH!! ANDA TELAH MEMENANGI SEBUAH BANGLO MEWAH!! Klik sini!

Saturday, 3 October 2009

kad

Semase kire2 2 minggu sebelum raye, aku telah bagi alamat rumah aku kat cik Ayinn. Dan semase hari raye ke-4, beliau telah datang beraye ke rumah aku, membawe bersame rombongan meminang berserta rombongan bergajah dengan 7 dulang hantaran. Uhuk2. Ni cerita versi tipu. Sila muntah dengan galak.

Aku bagi alamat rumah aku untuk mengharap beliau hantar kad raye kat aku je, saje aku nak berlagak dengan kakak aku ni. Hari raye ke-4, kad tu sampai dari Johor bersame kad dari cik Oked sekali. Aku cume nak ucap terima kaseh je dan sangat menghargainye. Rajen jugak beliau tulis ucapan panjang dalam kad tu untuk aku. Kalo nak luahkan perasaan, ayat pendek2 pun aku boleh paham jugak la.(blushing) DUSH! DUSH! DUSH!(dibelasah beramai2) Aku balas kad ko ni mase hari krismas nanti boleh tak?

Panjang pulak ayat aku bile tokok tambah ni. Raye tahun ni tak galak macam tahun2 lepas jugak. Income sampingan tahunan aku makin menurun pulak bile dah makin membesar dan masuk uni. Sila jangan jeles muke aku boleh dapat dwit raye lagi. Stok mercun pun susah nak cari sekarang. Polis galak cari duit lebih jugak kot, banyak buat road block.

Maaf lambat update blog ni sebab ke-busy-an(malas). Ade 5 kerje mini projek kena hantar sem ni. Walopun nampak gempak dan bergaye(perasan sendiri) bile aku cakap pasal kejadah kerja projek ni tapi percaye la lebih baek aku terjun laut(dalam peta) dari siapkan tu. Stress dowh. Aku pun ade plan projek aku sendiri ni.

Aku nak update blog ni pun rase malas lagi sebenarnye, nak blogwalking pun takde mood. Kalo tak update lame sangat nanti berhantu pulak, tapi aku masih rajen update twitter aku. Kena tampal yaasin ni, nak simpang jadi tempat jin puaka bertendang, sebab aku akan update blog ni 1 bulan akan datang lagi pulak kot. Gile pemalas tahap maksima ni.

24 cacian hamun:

ayinn said...

uikk?? raye ke-4 baru sampai??
wakakaka,..
xyah tggu krismas,.. deepavali neh pon ok,.. haha

p/s: share2 ckit duit raye,..lalalala

Natsu said...

Haha. Posmen tu dpt cuti raye awl kot thun ni. X sempat nk hntr sblm raye.

Haha. Aku x prasan deepavali nk dkt pulak. Nnt aku hntr, kad ucapan deepavali la nnt.

p/s: dwit raye aku dh msuk tabung ayam aku. x blh kluar kn dh :P

Hafiz Hamid said...

lambatnye? pos sebelum raya ke tu?

EIPUL said...

haiyo~

memang akan berantu lah blog ni agaknye. Kahkah

saypOOL rafhtello said...

letak ayat2 alquran kat blog ko..
biar syaitan lari..

fahmi Hairul Nuar said...

Salam, Ezany tu Megaupload tu ang punya iklan atau Google AD punya..Cmna boleh masuk Google adsense dalam blog B.Malaysia..? Musykil2

Natsu said...

@hafiz hamid
pos dr johor ke slgor memg ambik mase kot.

@eipul
haha. mintak simpang.

@saypOOL rafhtello
err.. aku nk bace doa qunut je blh x?

@fahmi Hairul Nuar
haha. ads tu aku bwat sndiri la. ads google pun blh ade dlm blog mysia la.

Uruchimaru @ kf said...

emm unta pdg pasir xder mls mcm ko taw..=p

Natsu said...

sbb unta pdg pasir tu lg mls dr aku kn? haha.

oRkId eDyLiYnE said...

haha duit raya...
kalau kat tempat kita, budak U ni dapat lagi banyak dari budak kecik...
budak kecik dapat singgit, budak U dapat 10x ganda...
hehe...
jadi bila mak pergi beraya, ikut je...
lagi pun kadang2 diorang tak tahu kita dah U...
jadi budak kecik balik...
seronok...
=)

Natsu said...

err.. rmh ko kt mane ye? kjap lg aku nk dtg raye ni.

miSs siv said...

ko kan mmg pemalas tahap karma~
hahah

Natsu said...

haha. xyah la brterus trang sgt pulak duh.

Bro_mie said...

rombongan bergajah ngan 7 dulang hantaran yg tak tahan tuh! gajah tu naik atas umah skali ka?.....muhahaha

Natsu said...

haha. gajah tu bwat sembelih mkn kenduri lps tu.

Miques4 said...

blog apa ni? dah r guna ayat y boleh membawa maut...sampai urat kentut aku dah nk pecah, sory r klu terkentut kat sni.. aku xjpa parking da...
ko ckp malas giler tp entry pnjg berela-ela... ko jd pemalas bkan apa sb "Pecah URat Otak"...hahaha...

Natsu said...

Cit. Bau kentot ko ke ni? Macam bau pekong. Hbis mati pokok bunge aku ltak kt sblh komp aku ni. Entry nk mngeluh kena la rajen tulis. Haha. Kalo merapu je aku mls nk tulis. Haha.

serunaiklang_91 said...

h0h0.malasnyer nak on9.dah bosan dah asek orientasi.hehe.jumpa kak raden kat sini.huuu.dia antara ajk tertinggi perubatan.tapi dia kat kaherah.heh

Natsu said...

oho. kirim slm kt die bile jumpe lg nnt.

The Hobbit Frodo said...

oit oit ~ selamat raya!!

sila letak surah yassin dgn segera. garam2 pelbagai perisa garam kurang masam, garam terlebey masam .. ni petua bibik aku kalau nak halau jin2 kepala konceng ni dari duk umah ko yg bersawang ....


hhahahahahahha

The Hobbit Frodo said...

oit oit ~ selamat raya!!

sila letak surah yassin dgn segera. garam2 pelbagai perisa garam kurang masam, garam terlebey masam .. ni petua bibik aku kalau nak halau jin2 kepala konceng ni dari duk umah ko yg bersawang ....


hhahahahahahha

Natsu said...

oit kembali. slamat hari raye juge.

garam kurg manis blh x? garam aku habis, gune gula je la. hrp2 x bersemut. trima kaseh kt bibik ko psl petua ni ye.

hahaha.

zetty said...

selamat hari raya...masih x trlambatkn...
hehehe

jgn malas2...itu pesan mak ayah...hehehe

Natsu said...

selamat hari raye juge. kalo trlambat pun blh sambung kt hari deepavali. hehe.

aku bkn mls, cume x rajen je. haha.