TAHNIAH!! ANDA TELAH MEMENANGI SEBUAH BANGLO MEWAH!! Klik sini!

Saturday, 24 October 2009

contest

Seperti yang aku janjikan kat entri lepas, aku akan buat contest khas untuk pengunjung setia/pengkomen tegar/spammer/penyibuk kat blog orang/pencaci maki blog aku sebagai menghargai korang(konon). Kena sebut hadiahnye dulu kot. Hadiahnye tak la selumayan mane tapi berbaloi-baloi la jugak bak kate amy search sebab tak mintak kluar duit dan basah ketiak korang pun kalau join contest ni.

Contest ni terbahagi kepada 3 bahagian, Follower, Commentator dan Visitor. Aku akan bagi syarat2 untuk stiap kategori tu. Syarat2 untuk kategori Follower adelah seperti berikut(ayat ni rase macam contest dalam surat khabar pulak):

1. 200th follower akan dipilih sebagai pemenang atau cara mudah KLIK SINI je.
2. Follow secara publicly. Kalau follow privately macam mane aku nak pilih, logik bukan anak2 sekalian?
3. Tu je syarat2 die, mudah bukan?
4. Takde dah.

Kalau yang dah follow tu dan tak menang boleh masuk kategori Commentator pulak. Kategori ni untuk jenis yang memang suka caci makikomen kat blog aku. Syarat2 untuk kategori ni pun tak susah jugak:

1. 500th commentator akan dipilih sebagai pemenang.
2. Kalau tak pun yang paling hampir dgn 500th kalau aku la 500th tersebut.(aku pilih nanti)
3. Komen dengan id blooger anda. 'Anonymous' akan disepak laju2 dan tak akan dikire.
4. Mesti la follower aku.
5. Ni je syaratnye.

Kategori seterusnye adalah Visitor. Kalau yang tak lepas 2 kategori kat atas, boleh masuk kategori sini pulak. Kategori ni jugak mungkin untuk silent reader yang rajen singgah blog aku tapi tak rajen komen pasal takut kejang jari akibat kesan Parkinson yang dihidapi. Syarat2nye ni:

1. Ayam panggang seekor dengan pulut kuning satu mangkuk.
2. Bertapa dalam gua tanpa mandi 40mlm.

1. 3000th visitor akan dipilih sebagai pemenang.
2. Kalau agak2 korang la pemenang tu, nampak count visitor tu cecah 3000, buat2 la paham ambik screen shot blog aku ni, lepas tu hantar kat emel aku. solomon_scorpio90[at]yahoo.com
3. Mesti la follower aku.
4. Noktah.

Ade jugak syarat2 umum yang perlu korang ikut kalau nak join contest ni(aku dah mule mnyampah asyik jumpe prkataan 'syarat' je dari tadi):

1. Mesti adalah follower aku.
2. Pengguna BLOGSPOT sahaje. Maaf untuk pengguna blog selain ni.
3. Akan direjam keluar jugak pada blog yang sedia ada mempunyai domain dan hosting sendiri. Pintu keluar klik sini ye.
4. Pemberian hadiah adalah atas budi bicara aku, budi bahasa budaya kita(takde kaitan langsung). Kalau tibe2 aku nak bagi hadiah bungalow ke(dalam mimpi je) atau belanje makan karipap sedap kat cafe kolej aku ke korang terima je la.
5. Tempoh contest ni adalah sehingga aku dapat semua pemenang2 tu. Semua pemenang2 akan diumum selepas tempoh contest tamat.
6. Tertakluk pada terma dan syarat semasa. Sebarang perubahan akan dibagitau serta merta.(apesal ayat aku skema ni?)

Ni part paling best skali. Entah kenapa aku rase macam korang bace part ni dulu lepas tu baru ade hati tengok pengeras2nyesyarat2nye. Takpe, aku buat2 tak tau je. Tak payah takjub sangat, hadiahnye ni je:


DOMAIN bergaya untuk blog kesayangan korang!

-Nama domain korang pilih sndiri. Contoh macam aku punye ni, http://www.natsu90.com

-Boleh jugak letak subdomain untuk blog korang yang laen, contoh ni, http://tutorial.natsu90.com



Contestnye tak susah mane, jadi hadiahnye tak la gempak mane. Ye la. Contest aku ni tak payah lenguh lutut pun, buat sambil korek pusat pun boleh. Aku bukan buat contest bawak bola pingpong dalam sudu ke atau lari dalam guni ke ape.

Pemenang KHAS selaku pencaci tegar/pengomen terbanyak kat blog aku akan diberikan jugak.

Rajen2 la korang sebar contest aku ni. Selepas anda membaca ini minta tolong sebarkan pada 40 orang yang lain. Jika tidak disebarkan, anda akan ditimpa bala. Ini benar2 terjadi.(mintak2 ade orang prcaye)

Isnin ni aku dah exam dah. Sila buat puase nazar untuk aku. Penyakit malas study aku datang lagi la.

27 cacian hamun:

LoLLy~ said...

bia betik ko nehh
hahahahaha

green said...

peh..mantap arr

green said...

ak akn cuba cari masa even dah nak exam dah ni..

zetty said...

hadiah kete MPV xde ke???...hehehe...ak nak join contest visitor y ke 3000 tue n tukang komen y trbanyak...hrap org dpt laaa...hehehe

ayinn said...

ceshhh,.. ini tidak boleh jadiii,..
aku harussss join,.. hahaha

saypOOL rafhtello said...

aku akan pastikan aku menang!!
hahaha..pyscho giler..
setiap masa aku akan buka blog ko.. haha.. ;p

green said...

bnyk saingan ni..

green said...

balajar software engineering..
kat utm..
same ke??

Frodo Baggins said...

hiaaaaaaaaaaaa ~~~ wa masuk bertanding!!!! rasakan kemahrajalelaan wa!!! cisss, ghairah ni. kalah xper yg penting menang!!! ((erkkk ~ cam x betul jer ayat)) huakakkaka ...


lalallalaa ~ nak g kedai mak temah beli tongkat ali ni! ((tongkat ali x kira dadah merbahaya tuk pertandgn kan??)) kank lu dsqlifd wa ..


>>_____________<<

sophie said...

nak join2!!mnx2 menang!!=)

joegrimjow said...

nak jugak!!
nak domain

joegrimjow said...

dah bookmark sbb xmo jadi follower lagi
kekeke!

miSs siv said...

phew!
takut aku kene dgn antu ko tuh..
seb baik da takde..
hahaha
aku tak sempat bace..
kang abes exam aku jenguk balik blog kamu ye dik..
=p

serunaiklang_91 said...

dah ada yg menang lom?

green said...

hehe..
mcm2 strategi..

minTanG_teLip2 said...

ArR

minTanG_teLip2 said...

ArR

joegrimjow said...

camne nak buat subdomain??

ween said...

wah.
nak join.
tp visitors dah lebih 3000 :(

cane nak tgk aku commentator ke brapa?

aku igt nak unfollow kau sbb nak jd 200th follower. Heh

Natsu said...

@lolly
btul la betik. hahaha.

@green
ye. ye. cube selagi blh. aku pun ade exam jugak.

@zetty
hahaha. kalo hadiah mpv aku la pemenangnye.

@ayinn
msti join.

@saypool rafhtello
patut la blog aku asyik jem je, ko asyik bukak je. haha.

@green lagi
xpe saingan sihat. laen tp it jugak la.

@frodo baggins
bli kn kacip fatimah utk aku skali nnt.
bkn mantong pun mnum tongkat ali. haha.

@sophie
aku pun mntak2 ko menang.

@joegrimjow
weh, ko dh ade domain sndiri. diqualified. hahaha.

@miss siv
aku dh panggil bomoh asapkan blog aku ni. baek la kak.(bile ntah aku kawen dgn adek ko ni)

@serunaiklang_91
akan diumumkan suatu hari.

@green lagi sekali
strategi tu penting.

@mintang telip2
orr.. orr..(bahase planet musytari)

@joegrimjow
kontek aku kt ym.

@ween
msti join. kommentar tu aku je tau. x kesah unfollow tp kategori laen nnt trlepas la. syarat katogeri laen tu anda msti la follower.

serunaiklang_91 said...

cptlahhhh.sapa mng nie?hehehe...nak kena promote kat fb nie...

Natsu said...

aku akn umumkan habis tempoh contest nnt.

ween said...

yeah. aku disini. aku yakin aku commentator ke 500. haa ;p

serunaiklang_91 said...

nak mng!!!hahaha.....

green said...

t ak update pasal natsu90 ye..
hehe

harishah halim said...

heyy! study la pakcik. merapu je.

green said...

seruis..aku tengah tunggu.Bila nak balas email ku wahai kawanku..