TAHNIAH!! ANDA TELAH MEMENANGI SEBUAH BANGLO MEWAH!! Klik sini!

Sunday, 13 September 2009

twitter

Maaf, topik heavy lagi kali ni. Tibe2 aku rase nak buat review sikit pasal Twitter pulak. Kalau sape2 yang dah tau tu berlakon2 la tak tau. Yang tak add aku lagi tu sila add aku punye sekarang. Ni untuk orang yang tak ade twitter je.

Aku pun baru berkecimpung dalam bidang ni.(ayat karangan cemerlang spm) Dah lame daftar. Baru2 ni je aku mule aktif. Sebab aku tak paham sangat fungsinye. Lepas aku tengok ade orang laen yang aktif pasal twitter ni, aku pun baru la nak usha ape kejadahnye semua ini.(nada pengacara Edisi Siasat)

Jangan korang pikir twitter ni adalah nama sejenis kuih tradisional masyarakat Siam ataupun nama satu spesies haiwan omnivor yang hampir pupus sejak 100 tahun dulu atau nama salah satu puak orang asli di Papua New Guinea, kalau tak maknenye korang dah sangat ketinggalan dari aku. Kalau korang translate pun konfem korang pun tak tau menatang haram ape ni lalu memaki carut beliau.

Aku tanye kat pakcik kesayangan aku, lebai Gugel lepas tu die suruh aku rujuk pulak kat prof Wiki. Twitter tu adalah micro-blogging? Blogspot adalah blog saiz besar, kalau saiz micro macam mane pulak? Sila tanye cikgu sains spm korang dulu.(gile kecik nak mampus) OK. Bulan puase ni, aku kena kurang menipu ni.

Dipanggil micro tu sebab hanye ade ruang 140 huruf je. Memang sikit. Nak buat pertandingan mencipta slogan pun tak lepas. Fungsi ni same dengan Shoutout kat Friendster atau Wall Status kat Facebook. Kalau korang setakat nak tulis "Aku terkentot tadi, batal puase aku." atau "Aku tido." boleh la korang gune menatang jadah ni je. Ade jugak fungsi follow menfollow macam blog punye.

Twitter adalah satu social networking? Betul. Status korang boleh dikomen oleh follower korang. Sila kagum. Sekarang beliau dah semakin upgrade dengan banyak fungsi2 tambahan. Boleh customize page profail, 'muka buku' pun boleh letak background je, tu pun kena install dulu add-on kat 'musang terbakar'. Kalau tak, memang tak nampak background tu. World Taekwando Foundation?!(wtf)

Yang paling best pulak, korang punye status twitter tu boleh tepek kat blogspot gune ni. Aku punye ni siap costumize sekali.(tengok sidebar atas) Sila puji. Aku tak tau fungsi laen lagi. Aku pun baru belajar. Kalau korang nak tambah lagi dipersilakan. Last but not least, dah register, sila add twitter aku ni, http://twitter.com/natsu90.(penat aku buat review ni)

Aku ade add 'muka buku' sikit dari antara korang. Mungkin aku akan delete kejap lagi untuk mengekalkan identiti Anonymous aku(korang bukan perasan pun). Mari gune twitter. Aku perasan dari followers aku, ade 3 blog kena remove, nasib tak baek hilang follower macam tu je. Gune la twitter untuk mengontek follower korang.(gile menyampah perkataan twitter dari mule entry sampai habis)

Selingan merapu sikit, entry lepas aku ade bagi tau aku beli mp3 dari eBay, dah lame dapat, sekarang je baru nak tunjuk sebab entry aku asyik isu serius je.

KLIK UNTUK LIHAT GAMBAR
Mp3 sunglasses 2GB. Berminat? Baek lupekan je.


Mp3 ni nampak rare tak? Ko ingat James Bond je boleh pakai spek ni? Die pun mintak pinjam kat aku. Tapi spek ni tak boleh tengok tembus baju la.(nada kecewa) DUSH! Aku nak gune mp3 tu je. Aku pakai mase tidor je. Aku laki simple2 tak pandai poyo bergaye.(penipu besar)

Sekarang dah masuk 20 ramadan terakhir. Aku letak lagu ni jangan telinga korang keluar darah, menjerit panas ke ape pulak ye. Selamat beramal. Tapi dengan yakin aku rase malam tadi la malam Qadar, kalau korang perasan jugak. Kalau tak percaye cube tengok tande2 siang sekarang ni jugak. Ustaz aku yang bagi tau la.

28 cacian hamun:

miSs siv said...

malam td?
yeke?

weh! co0L duh mp3 ko..
nak!!!!!

abang besi said...

gila rare mp3 tuh!hebat2 zaman skrg...gua tkde twitter pon..blh idup je..lalalaa.a..hahahaha....

serunaiklang_91 said...

eh biar btol?
heh.rugi tak bgn lama2.haish~~

wah.cntk mp3.kalo bawak gi mesir,sure kena curik.aha,

LoLLy~ said...

adekah encik m.add sy di fesbuk..??

Natsu said...

@miss siv
aku agk la. ade la tande2 die.

maaf, bkn utk djual. Pnat tggu pos smpai 10hari.

@abang besi
haha. memg la. mase aku xde twitter dlu pun aku hdup lg bro.

@miss.s.k
bgun pegi tandas je bwat ape. haha.*peace*

Natsu said...

@lolly
x psti. dh delete kot. mari join twitter:)

ade 1 mutual frenz la kite:)

zetty said...

org xde twitter laa...hehehe...
tp kn cntik aa mp3 tue..nie y blh mndtgkn kecemburuan nie..huhu..

Natsu said...

@zetty
sbb tu la aku bwat review ni. sila bwat 1, lps tu add aku:)

LoLLy~ said...

natsu : follow u edy meyh...who's our mutual fren..?? o.0

khaLifah feDi said...

sampai saat ini gua masih xfhm psl tweet2 nie huhuhu

aRien de GreaT said...

salam natsu..aalllal...bile tgok blogger suma giler bertwitter..tringin gak..tpi malas lah nk buat...hehhe..

cik orenlili said...

nak pinjam mp3 tu buleh? eheh :)

fix said...

salam,sj nk tinggalkn jejak...huhu

Natsu said...

@lolly
rahsia la. kwn aku pun xtau aku ade blog.

@khalifah fedi
xpe bro. same2 bljr. aku pun bru brkecimpung dgn twitter ni.

@arien d great
wslm. bile dh rajen bwat tu add la aku.

@cik orenlili
ko nk dgr lagu ape? aku nyanyi kn je la kt ko.

@fix
wslm. trima kaseh krn tinggalkn jejak.

saypOOL rafhtello said...

smart!!!
aku nak beli bro!!!
nago.. ;p

LoLLy~ said...

aik...ley lak rahsie2 eh
btau laa...i wont tell anyone XP

Natsu said...

@saypool
cit. aku dh ckp bkn utk djual. aku bli ni kne tggu pos antarabangsa 10hari bru smpai.

@lolly
wow. so curiously. haha. ape kes sis? jgn la ngorat aku dowh. haha. DUSH!

LoLLy~ said...

excuse me...im juz asking our mutual fren meyh...ade nmpk cm nk ngorat ke..??lol XP

Natsu said...

haha. bdak tu same klas dgn aku skrg. jgn la ko tunjk blog ni kt die pulak. name glemer die 'atuld'.

LoLLy~ said...

lorhhh...atul ke,ekekeke
kalo aku x tnjuk ade upah x..?? XP

Natsu said...

cit. hampagas betol.

harishah halim said...

rasanya lailatul qadar 25 kot
kan kan kan?

Natsu said...

ntah. aku pun agk je.

fndrocka said...

twitter tu leceh..aku bukan nak bc pun kalau anda yg terkentut

fndrocka said...

twitter tu leceh..aku bukan nak bc pun kalau ada yg terkentut

Natsu said...

mane ade leceh. simple je. ala, bace je la, bkn aku bg bau pun.

Anonymous said...

arhhh malas aku!!
haciuuuu....

Natsu said...

ko malas, aku lg la malas.