TAHNIAH!! ANDA TELAH MEMENANGI SEBUAH BANGLO MEWAH!! Klik sini!

Monday, 24 August 2009

samtbt38

Tajuk entry ni bukan la nombor plat kenderaan sape2. Apetah lagi nombor ekor. Tu ade la singkatan name sekolah aku dulu. Ape name penuh die? Lu pikir la sendiri, tapi yang pasti bukan kate2 carutan. Bile ade orang cerita pasal nostalgia ni la aku pun nak cube try test cerita jugak.

Bile masuk bulan puase ni mesti aku jadi baek sikit(korang jugak) dan teringat nostalgia sekolah lame aku dulu. Korang mesti dah agak name sekolah tu sekolah agame. Aku pun tak suke bagi tau orang yang aku dari sekolah agame. Mostly member aku sekarang pun tak tau aku dari sekolah macam tu. Kantoi pun sebab ape entah atau diorang usha frenster aku. Maklum la perangai aku bukan nak baek mane pun. Hampeh semacam.

Aku mase sekolah tu memang baek habis(perasan sendiri). Orang2 tua kate, pijak semut pun tak mati, siap semut gelak balek, jalan pun boleh tersadung kaki kalau terlanggar semut berbaris kat lantai. Boleh bayangkan tak? Kalau makcik pakcik jumpe aku mase dulu kat sekolah tu mesti kagum. Dalam hati tu dah pasang angan nak ajak jadi menantu. DUSH! (kena tumbuk kat perut sebab terlebih perasan)

Biase2 je la kat sekolah agame tu kalau kena tolak ke depan suruh jadi imam, hafal surah2 lazim yang panjang atau kena lead doa. Kalau pegi kat tempat jin bertendang ni, meludah bahu kiri je, semua puaka bertempiaran lari. OK. Sila abaikan ayat terakhir tu.

Bukan nak cerita pasal aku mase mude2 dulu. Nak cerita pasal nostalgia(gile annoying dengan banyak perkataan ni) aku kat sekolah dulu je. Kat sekolah ni la zaman remaja aku membesar. Kenal kawan2 baek, jahat dan sekepala. Kenal awek2 perempuan(sambil bwat senyuman keji). DUSH! Kenal kehidupan dan banyak lagi. Memang terkesan banyak la zaman sekolah tu kat aku. Gile rindu zaman tu. Kawan2 kelas aku semua dah tercampak berterabur. Yang latest ni sorang kawan aku(bukan aku) nak fly ke AS dalam bulan ni jugak. Aku je fly kat UK..........M sebab aku kurang bijak kot.

Nota buku lali kaki, kalau korang rase annoying dengan perkataan 'nostalgia' tu sila gantikan dengan perkataan yang seertinye dengan mulut korang sendiri. Jangan la letak perkataan basikal atau mesin basuh atau yang tak berkaitan pulak.

Aku sepatutnye update blog ni weekend lepas tapi aku balek(walaupun assignment bertimbun) sebab ade acara wajib keluarga, buka puase ramai2. Semua adek beradek aku balek. Weekend ni pulak ade misi mencari beli tiket balek raye(kena jalan stesen pudu lagi ni). Kate makcik tu minggu ni baru jual. Ade sape2 nak join?

Apesal sejak dua tiga hari ni tibe2 aku jadi baek? Tibe2 rajin ambik wuduk. Walaupun bukan nak sembahyang. Siap rajin bwat yang sunat sekali yang dulu malas nak bwat. Lagi2 yang kumur2 tu. Siap bwat sepuluh kali, konon2 nak dapat pahala lebih kot. Korang ade idea tak? Nota bulu kaki, ni taktik aku ponteng puase mase kecik dulu. Selamat beramal dan selamat menjalani ibadah puase.

37 cacian hamun:

...cintajihad... said...

best en dpt buka pose ramai2 ngn family:)

btw bagusla slalu amek wudu'..
nanti terserlah cahaya iman kat muka
*wink*

khaLifah feDi said...

emm ni mesti mantan bdk sekolah agama nie kn?

mknace said...

;) :) :)
UKM pun baekk apa

miSs siv said...

keji giler ko!
hahaha~
aku ukm keh...
ko jgn nk ngutuk2 wal0 pun aku bukan dlm dean list..hahahaa~~

cis!
da besar2 pun maen style budak2, kumur bebyk kali...
=p

Natsu said...

@cintajihad
memg best pun. lauk pun berbagai2.

yg tu wuduk x ikhlas la. mne nk kluar chye iman. haha.

@khalifah fedi
tgok cam tu. gaye yg laen.

@mknace
memg baek gak:)

@miss siv
aku bkn nk kutuk cume trkilan je x macam die.

heh! ckp je la ko pun gune taktik sme dgn aku ni. :P

PutraRocker said...

hahaah...no komen sgt..wakaakaak

slm ramdhan papepon...

Natsu said...

err.. no replying..

salam ramadan jugak.

EIPUL said...

banyak sangat nota bulu kaki, aku dah terpikir pasal ulat bulu dah.

hoish!

oh, ko dari sekolah agama ea?
*speechless...

Natsu said...

oh. bgitu hinakah bulu kaki aku? (smbil belek2 bulu kaki sndri)

cerita dlu2 je la bro.
*less sugar

cik intanurulfateha said...

Leave your comment
SPAMMING adalah tidak dibenarkan.
eh? spamming tu ape? aku maen sbut je sbb bnyi nye cam best plak.

Mula caci aku..

.x mo caci
.bulan pose ;p

Natsu said...

caci xpe, jgn ngumpat :P

Idalara said...

salam natsu
mengaku saja..sbnrnya kak ida ni mng ala2 teruk gitu(i am sori)..rasanya tk penah kot masuk 'rumah' natsu..harini baru singgah..adoi..mng hebat rumah natsu ni..macam2 ada..kagum kak ida..

puasa mng bnyk tinggalkan kenangan manis masa kecik..dan inilah puasa ke 5 kak ida tnpa suami..tp mggu ni lg teruk tnpa anak2..diaorg kt kg..sobsobsob...

Natsu said...

wslm kak ida,

well, xde mnusia smpurna kt cni. trima kaseh sbb sudi singgah 'rumah' saye yg x sebrp mne pun ni.

memg byk knangan ni. blum knangan raye lg ni.

ni ayt ustaz saye dlu, nabi kate, rugi la org yg x diampun smua dosa dgn dtg nye bln ramadan.

sntiasa sbr. anggap la ni dugaan utk sbb mghapuskan dosa dr tuhan.

ni ayt saye pulak, Bersyukur pada orang yang menyakitimu kerana dia menabahkan kamu.. Bersyukur pada orang yang tak mengendahkan kamu kerana dia yang memupuk kamu berdikari.. Bersyukur pada orang yang menjatuhkanmu kerana dia memperhebatkan kemampuanmu.. Kau akan menjadi kuat bila hidup di dunia yang kejam..

slmt mnyambut ramadan..

saye juga mngingatkn pd diri

mamma mia! said...

slmt bposa jugak.. =)

Natsu said...

slmt brpuase jugak jugak.. :)

ayinn said...

salam ramadhan,..
selamat berpuasa,..
incik natsu,..
betol2.. mmg nk kasi kad raya,..
sila2lah hntr address,..
tq,..

iLhAm_bEcKs said...

2 nme nye, insaf bro..
haha..
bgos2!!

snggah blik..4llow skalik!!
okeh???

Natsu said...

@ayinn
salam ramadan,
ok. aku dh send. tq.

@ilham_becks
err.. insaf ke aku?

ok. xde hal bro.

Max J. Potter said...

hello there. you left a link on my tagboard. =) said your were spamming. you weren't. that wasn't spamming, LOL.

anyway. you have a..how do i say this..quite messy layout, two counter butterflies and some snowflakes, pretty congested don't you think now?

enough of the layout, your writings are friendly. will come again.

keep blogging.

aishah_conteng_je said...

oh..skolah agam jugak rupanya kamu...

hai natsu~

triple x malaya said...

nostalgia mengingatkan kite kisah silam..mahu pun yang baik atau buruk..bile kite ingat kan..bende tu la bagi kite happy..salam ramadhan n salam blogger dari aku..

lu tggal sabak ber6 cam dekat kampong gua je..nanti raye gua balik..

saya said...

hahahaha sambil kumur sambil telan air eh?? isk isk isk.. kumur pakai air masak ke??

agagaga

Nurul said...

datang spamming balik walaupun tak dibenarkan.. hahaha~

blog ni mmg buat pecah urat otak... sgt pening... nak baca artikel tapi riben besar tu da cover lgsung ilang mood..

apepun thanks da melawat walaupun cuma untuk spam shout box.. spam kali kedua adalah xdibenarkan.. hoho~

len kali klu dtg ble tkan gmbr2 promo tu skali.. ngee~ :P

JMR said...

biasa la bro..time changes,ppl changes..heheh..bln pose mmg bulan utk jadi baek..at least hormat bln pose..kan?

harishah halim said...

kalau dh 10 kali berkumur tu,
bkn sunat dah
itu... mambazir air! :)

rockmetaller said...

i folo u...

Natsu said...

@max j potter
err.. really? juz keep it secret.

thnx 4 ur komen. very appreciate it:)

@aishah conteng je
skrg saye kt ukm.

hai balek.

@triple x malaya
salam ramadan n salam blogger jugak.

jgn lupe singgah rmh aku raye nnt.

@saya
x. mase aku kumur2 gune air sirap.

@nurul
thnx 4 ur komen. very appreciate it. mgkn sbb skrin ko kecik kot. aku ok je.

@jmr
btol2 kate ko.

@harishah halim
aku x mmbazir air sbb aku telan kot??

@rockmetaller
followed back.

serunaiklang_91 said...

ASSALAMUALAIKUM...

btol2....rindu batu 38...
tau tak ustazah jemaah saket??
sedih plak..dia skrg kerusi roda...lawat skolah nnt jom=)...

hehehe....

yoro okino said...

huhuh bagus laa jadi baik..
leh jadi geng aku..
hahahha

misz benida said...

pjg sgt..
aku xlrat nk mghbiskan cte ko..
xpo la..
hlal la ek.
hahaha

AdjLa said...

weh,hulur r duet raye.
aku xsabo nk raye ni..haha.

AdjLa said...

weh,hulur r duet raye.
aku xsabo nk raye ni..haha.

Natsu said...

@serunaiklang
aku pun dh lme x jejak sne. raye nnt kot aku ziarah.

@yoro okino
ok gak jd geng ko.

@miss benida
pnjg ke? xpe la ko bce tjuk je.

@adjla
aku pun sengkek ni. aku smbhyg hajat utk ko je la.

zetty said...

lme x lawat blog ko...hehehe...nie dh besa nie..msih kumur2 smpai 1o kali ke...@ mkin lebih2 lg nie???

Natsu said...

msti la mkin lbh2 lg. kumur2 dgn air sirap bandung.

::AnEp:: said...

pergh..best dpt bka ngn famili...huhu..

Natsu said...

memg best. huhu.