TAHNIAH!! ANDA TELAH MEMENANGI SEBUAH BANGLO MEWAH!! Klik sini!

Friday, 3 April 2009

Aku di Libya

Aku tetp kt msia gak. Cme cite yg aku nk kongsi ni jap lg psl ade org Libya sbb tu la trase cam kt Libya tu.

Aku n kwn2 aku nk gi klas kt fac, jln kaki mggunakn 2 kaki yg ade(alternatif dgn mngesot) dr dwan kliah kolj bestari. Lps tu ade keta merah dtg kt kitorg, 2org Libya, tnye arh jln ke pps(ayt englsh broken diorg kitorg tetp dpt phm bkn la brmkne kitorg pun org Libya gak). Dlm ati dh kutuk dh apesal la tnye nk ke pps. Tnye la kt mne tmpt parking keta ke tnds ke. Tmpt tu la plg jauh dr cni. Nk tunjk gne peta buatn sndri konfem la kne bsar saiz paper utusan pnuh 2 mke(memg bese pljr2 bru foreigner nk gi pps).

"You go straight, dont belok2. Straight je, dont belok2. Yes no thank you alright."

Kitorg pun cbe la brintraksi sesame diorg dgn bhse bumi yg blh dfahami(englsh kitorg pun broken gak). Lastly kitorg decided, aku n kwn aku sorg ikut org Libya ni gi tunjk jln. Tkut gak la kne colik. Tp x risau pun sbb kwn aku yg ikut ni pndai silat. Lps ni kitorg akn tunjk HUKM kt mne plak kalo diorg cbe nk colik kitorg gak. Juz kidding. Cme nk ingt kn korg je, tgkat kn englsh spiking korg(xde broken) n jge konfiden dlm public spiking(xde nervous). Cis, aku dh bwat malu org msia. Maaf kn aku org2 kmpug!!

Cite selingan. Esk aku nk tutp trus akaun aku kt cimb. Transfer ke bnk laen. Sbb ape? Prkhdmatan die x msra plggn. Bkn la psl service die. Aku x puas ati dkt pak guard nye je, so aku xnk jmpe die lg. Xnk cite pnjg sbb aku dh cite ni kt kwn aku laen. Boikot cimb! Sokong bimb.

Aku mnuls post ni dgn pnuh kknyangan krn td ade jmuan blok. Fuh~

(Earth hour lps tlh blackout sluruh ukm. Mse tu aku tgh mkn kt cfe. Org laen suap msuk mulut, aku suap msuk hdung. Hampeh btul, laen kli nk blckout pun bg tau la.)

2 cacian hamun:

atyrah said...

x pe.. xpe.. yg penting ko cuba.. n u shows how courteous malaysian is..
:)

intel_Inside said...

trima ksih. huhu.